SERTIFISERT SIKKERHETLSOPPLÆRING
DATOER: 22.-23.APRIL + 29.-30.APRIL 2021 KL. 08.00 - 15.00
Kragerø Ressurs- og kompetansesenter kjører truckkurs T1-T4 basert på (linker):
Forskrift om utførelse av arbeid §§ 10.2-10.3 (Bruk av arbeidsutstyr)
Forskrift om administrative ordninger § 8-1.
Sertifisert opplæring
Kragerø Ressurs- og Kompetansesenter er sertifisert gjennom ASAS sertifiseringsorgan. Kurset gir en sertifisert opplæring. Det gis kursbevis og utstedes yrkesbevis. Kurset blir registrert i Stiftelsen Sentralregisteret (SFS).
Modulbasert opplæring
Modul 1 Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser – teori 8 timer
Modul 2.2 Truck – teori 14 timer
Modul 3.2 Praktisk bruk – 6 timer
Modul 4.2 Kurset forutsetter at kursdeltaker enten tar praksis med prøve i enten bedriftsopplæring (20 timer) eller opplæring i virksomhet (14 timer). Ta kontakt for spørsmål. (1 faddertime = 45 min)
Prøver
Grunnmodul 1.1 og 2.2 avsluttes med skriftlig teoretisk prøve (bestått/ikke bestått). Ved lese og skrivevansker kan prøven tas muntlig. Det gjennomføres ikke praktisk prøve i modul 3.2, da endelig vurdering av kunnskaper og ferdigheter først foretas etter at kjøreopplæringen i modul 4.2 er gjennomført ved sertifisert opplæringsvirksomhet, eller i bedrift som har inngått avtale med sertifisert opplæringsvirksomhet.
Prisen for kurset er kr. 6.950,-. For oppkjøring kr. 1.500,-. Faktureres forskuddsvis.
Prisen inkluderer lunsj og bevertning alle dager og kursmateriell. Kurset registreres i Sentralregisteret.
NB! Det er mulig å bygge på med teleskop etter endt kurs (C1 og C2). Ta kontakt for informasjon.
Påmeldingslink: https://reginn.no/4daction/wOLV/liste?olv=66425&kurs=48251&profil=e&redir=liste&
Tilpasset skogeiere såvel som ansatte utenfor skogbruket som linjeryddere, e-verk, vegvesen, jernbane, kommune m.fl. og gir dokumentert sikkerhetsopplæring for motorsag.
Arbeidstilsynets forskrift om «Utførelse av arbeid» av 1. januar 2013 setter krav til sikkerhetsopplæring. Kurset er tilpasset sikkerhetskravene for dokumentert opplæring når «normale» felle- og kviste operasjoner skal utføres med motorsag.
For den som skal ta kurs i vindfallhogst kreves at et kurs som dette er gjennomført.
Etter å ha gjennomført dette kurset får deltakerne utstedt kursbevis med spesifikasjon av opplæringens innhold. Beviset er deltakerens og arbeidsgiverens dokumentasjon på sikkerhetsopplæringen.
Kursmateriellet gir kunnskaper om sikkerhet og anbefalinger om bruk av utstyr og utøvelse av arbeidet. Sammen med kursinstruktør kombineres teori med praktiske øvinger.
Emner for kurset
Varighet og praktisk info
Kurset er teori med praktiske øvelser sammen med instruktør. Det legges stor vekt på sikkerhet. Kurs gjennomføres på to arbeidsdager (15 timer) med 5-6 (7) deltakere pr kurs.
Deltakerne benytter sin egen motorsag og sitt eget verneutstyr (sko, klær, hansker og hjelm).
Instruktør: Peder Aarø
Sted: Oppmøte ved Vadfossveien 15 (Aarø Gård)
Dato: 26.-27.mai 2021
Kl.: Begge dager kl. 08.00 – 15.30
Pris: Kr. 3.500,- per deltaker
Påmelding: https://reginn.no/4daction/wOLV/liste?olv=66425&kurs=47996&profil=e&redir=liste&
Deltakerne må ha med egen mat og drikke for hele dagen.
For mer informasjon: Hege Lier (koordinator) på epost hege.lier@vtfk.no eller på mobil 99 24 14 16
«Dokumentert sikkerhetsopplæring er en opplæring som kreves for arbeidsutstyr som er beskrevet i Forskrift om utførelse av arbeid, best.nr. 703. Planen kan brukes av arbeidsgiver eller opplæringsvirksomhet som gjennomfører dokumentert opplæring av bruker av arbeidsutstyr. Planen legger opp til både øvelse, teori- og praksisinstruksjon. Arbeidsgiver er ansvarlig for at opplæringen er tilstrekkelig og arbeidsgiver kan selv gi opplæring eller foreta innleie/kjøp av opplæring, ref Forskrift om utførelse av arbeid §17.2, 3 og 4.»
Modulbasert opplæring
Det er modulbasert opplæring som skal utføres i henhold til Forskrift for utførelse av arbeid §17-3. Det er 15 timer teori og 15 timer praksis. Vi har nytt stillas, og kjører kurset på merket Haki.
Mål
Å gi montører av stillas nevnt i 10-1, 10-2 og kap. 17 i Forskrift om utførelse av arbeid (best. 703) en generell grunnopplæring i sikker montering og demontering av stillas, slik at uhell og ulykker unngås.
Delmål kunnskap
Herunder
Oppbygging, betjening, brukeregenskaper, vedlikehold, kontroll og fare/sikkerhet
Delmål ferdighet
Fallsikring
På stillaser over 2 meter stilles det krav til opplæring i fallsikringsutstyr. Denne opplæringen inkluderes i vårt kurs.
Leksjonsanvisninger
Forkunnskaper
Ingen
Dokumentert opplæring
Kurset gir en dokumentert opplæring. Det gis kursbevis og en kortløsning.
Kursinstruktør: Arild Helge Karlsen
Tid: 13.-14.april (teori) og 20.-21.april (praksis) - alle dager kl. 08-15
Sted: Kragerø vgs, Frydensborgveien 9-11, Kragerø
Pris: Kr. 7.200,-
Prisen inkluderer opplæringsmateriell, lunsj og bevertning.
Vi kan tilby kurs i Varme arbeider. Kurset er for deg som utfører varme arbeider: bygge-, installasjons-, monterings-, demonterings-, reparasjons, vedlikeholdsarbeider og lignende arbeider hvor det benyttes åpen ild, oppvarming, sveise, skjære-, lodde- og /eller slipeutstyr. Våre instruktører er godkjent av Norsk Brannvernforening.
I løpet av kurset får du innsikt i hvilken brannrisiko varme arbeider innebærer og hvordan du kan utføre arbeidet på en slik måte at brann ikke oppstår. Kurset tar blant annet opp følgende tema:
Instruktør: Petter Engebretsen
Tid: Torsdag 15.april 2021 kl.08.00 - 15.00
Sted: Kragerø Ressurs- og Kompetansesenter (Kragerø vgs), Frydensborgveien 9-11, Kragerø
Pris: Kr. 2.300,-. Prisen inkl. kursmateriell, kompetansebevis, slukkekurs og møteservering/lunsj, gratis parkering.
Påmelding: https://reginn.no/4daction/wOLV/liste?olv=66425&kurs=47997&profil=e&redir=liste&
Sertifikatet er gyldig i 5 år.
For ytterligere informasjon ta kontakt på epost hege.lier@vtfk.no eller ring 99 24 14 16.
Generelle krav til kompetanse (fra Statens vegvesens håndbok N301)
Alle arbeidstakere som utfører arbeid på veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke, se definisjonen på vegarbeid. Dette kravet gjelder også når kommuner har fått delegert myndighet for vegarbeidsvarsling på riks- og fylkesvei. Det er arbeidsgivers ansvar at nødvendig opplæring blir gitt. Vegholder kan kreve dokumentasjon på at alle arbeidstakere har nødvendig opplæring. Virksomheter som ikke kan dokumentere tilstrekkelig kompetanse, skal ikke få tildelt ansvar for arbeidsvarsling, og må i så fall leie inn kompetanse fra annet hold for å kunne gjennomføre arbeider på eller nær veg.
Kurs1 er et 6 timers kurs for alle som skal jevnlig utføre arbeid på veg. Sertifiseringen er gyldig i 5 år.
Formål
Formålet er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas. De skal videre ha kunnskap om de formelle prosedyrer som skal følges før arbeidet igangsettes og under arbeidets gang.
Målgruppe
Ansatte hos entreprenører og andre arbeidsgivere med arbeidsoppgaver som jevnlig medfører opphold på stedet hvor det kreves godkjent arbeidsvarslingsplan. De som har bestått kurs 1 kan ha stedlig ansvar for å føre tilsyn med varsling og sikring på enklearbeidssteder. Det forutsettes da at arbeidsgiver har en ansvarshavende med kurs type 2.
Praktisk gjennomføring
Klasseromsundervisning ved Kragerø videregående skole kl. 08.00 - 15.30. Stor parkeringsplass ved skolen og parkering ved Kragerø Idrettshall. Kurset avsluttes med en liten test som viser at innholdet er forstått. Dersom testen ikke bestås, skal nytt komplett kurs med eksamen gjennomføres. Re-sertifisering gjøres ved gjennomgang av nytt fullstendig kurs 1 innen 5 år.
Instruktør: Even Hedland
Tid: Onsdag 14.april 2021 kl. 08.00 - 15.00
Sted: Kragerø vgs, Frydensborgvn. 9-11, Kragerø
Pris: Kr. 2.300,-
Link til påmelding: https://reginn.no/4daction/wOLV/liste?olv=66425&kurs=48000&profil=e&redir=liste&